Advertisement

Turistično društvo Trebnje

Turistično društvo Trebnje

Domov - zgodilo se je
VABILO: Kresovanje 2016 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Milka Poljanc   
nedelja, 17. april 2016

2016_kres_plakat.jpg

 

Napovednik dogodka: https://www.facebook.com/events/1762492103974156/
 
VABILO: Turistična tržnica 30. festivala Turizmu pomaga lastna glava PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Milka Poljanc   
četrtek, 31. marec 2016

 

Vabimo vas na ogled turistične tržnice 30. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo zeleni turizem, ki bo potekala v torek, 5.4., med 15. in 19. uro v MERCATOR CENTRU TREBNJE. Mladi iz 9 šol Dolenjske in Bele krajine bodo predstavljali zelene zgodbe. Pridružite se nam na zelenih doživetjih!

Sodelujoče šole: OŠ Artiče, OŠ Stopiče, OŠ Podbočje, OŠ Šentjernej, OŠ Stari trg ob Kopli, OŠ Toneta Pavčka Mirna Peč, OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki, OŠ Žužemberk.

 

2016_turistina_trnica_trebnje.jpg

 
Vabilo: delavnica glineni unikat Irena Blaznik PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Milka Poljanc   
sreda, 30. marec 2016

Najmlajši, vabljeni na delavnico Irene Blaznik.

2016_irena_delavnica_galerija.jpg

 
Trebanjski turisti tudi na novomeškem sejmu turizma in prostega časa PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Milka Poljanc   
nedelja, 27. marec 2016

 

Najlažji stik s potencialnimi turisti in gosti, ki bi lahko obiskali naše kraje, se naveže na različnih sejmih. Ker smo člani Turističnega društva Trebnje le-teh že vajeni, smo z veseljem sprejeli povabilo novomeške Qlandije na sejem turizma, prostega časa in kulinarike, ki se je odvijal 25. in 26. 3. ter smo tako Ker pa se približuje tudi Teden cvička v Trebnjem, smo na velikonočno soboto na njem sodelovali tudi mi. Na svoji stojnici smo predstavljali kulturne znamenitosti, pohodne in kolesarske poti ter gostinsko ponudbo Trebnjega in okolice. Obiskovalce nakupovalnega centra pa smo tudi povabili na majsko prireditev Teden cvička. Na stojnici je razstavljala svoje unikatne izdelke iz gline tudi naša članica Irena Blaznik. Za dodatno popestritev in animacijo pa je poskrbel navihani levček turističnega društva. Pohvaliti želimo koncept in dobro organiziranost sejma ter si želimo, da bi postal tradicionalen.

Galerija fotografij (kliknite)

  2016_sejem_q_kolaz.jpg

 

 
TURISTI V LETU 2015 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Milka Poljanc   
četrtek, 24. marec 2016

 

Na 37. občnem zboru Turističnega društva Trebnje, 18. 3. 2016, smo člani pregledali delovanje v preteklem letu.

V januarju smo predstavljali turistično ponudbo občine Trebnje na sejmu Turizem in prosti čas - Alpe Adria v Ljubljani. Na tadebeli četrtek smo v Trebnje ponovno pripeljali ptujske kurente. Ob dnevu mučenikov smo presenetili in obdarovali občane. Sodelovali smo v projektu »Radi delamo dobro« in aprila predstavljali turistično ponudbo Trebnjega v Mercator centru v Trebnjem. Ob dnevu zemlje smo v aprilu organizirali že tradicionalno čistilno akcijo mesta Trebnje. Prvomajsko kresovanje na Vrhtrebnjem in pohod na Vrhtrebnje sta se med domačini že prijela. K sodelovanju smo poleg KŠOT-a povabili tudi TREMS in DŠKT Partizan Mirna in imeli medobčinsko kresovanje. Za udeležence smo tudi lani priskrbeli brezplačni golaž, zavrteli pa so se lahko ob igranju ansambla Azalea. V maju smo pripravili delavnico v naravi z g. Jožetom Kukmanom, ki je bila zelo dobro obiskana. Za priprave na že 27. prireditev »Iz trebanjskega koša« smo imeli natanko 3 tedne časa in ponovno zmanjšana sredstva. Ob prazniku KS Trebnje je naša članica Irena Blaznik prejela priznanje za svojo unikatno keramiko, s katero je pripomogla k prepoznavnosti in promociji Trebnjega. V septembru smo se ob dnevu turizma in evropskem tednu mobilnosti odzvali na poziv Občine Trebnje in za najmlajše tako pripravili sprehod z levčkom po Trebnjem. Tudi sami smo bili zelo presenečeni nad zelo številčnim odzivom vrtčevskih otrok. V decembru pa smo ponovili delavnico o zdravilnih zeliščih z g. Jožetom Kukmanom.

V letu 2015 smo tako bili zelo aktivni, lotili smo se tudi novih projektov, ki jih želimo v prihodnje še nadgrajevati. Predvsem želimo ohranjati stare običaje, ki bi lahko bili potencial tudi za večje turistične prireditve.

Da pa smo bili lahko tako pridni, gre zahvala našim prostovoljcem-članom ter vsem društvom, organizacijam in posameznikom, ki nam priskočijo na pomoč in tako podprejo naše delo.

Turisti se bomo tudi v prihodnje trudili in vam poskušali polepšati dneve v Trebnjem.

TD Trebnje se je v letu 2015 financiralo s strani Občine Trebnje na naslednjih razpisih: sofinanciranje programov turističnih društev v višini 2.064,10 EUR in sofinanciranje izvedbe prireditve »Iz trebanjskega koša« v višini 8.000 EUR.

Naše predstavitve, dejavnosti in projekti društva so ažurno objavljeni na spletni strani www-td-trebnje.si in facebook profilu Turistično društvo Trebnje. Spremljajte nas.

Galerija fotografij (kliknite)

 

2015_td_v_letu_2015.jpg

 

 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 19 - 27 od 198
Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Joomla Templates by Joomlashack