Advertisement

Turistično društvo Trebnje

Turistično društvo Trebnje

Domov - zgodilo se je
Svetovni dan turizma PDF Natisni E-pošta
Prispeval: Milka Poljanc   
sreda, 19. avgust 2015

Milijarda turistov, milijarda možnosti

Svetovni dan turizma, ki ga obeležujemo 27. septembra, letos v ospredje postavlja temo »Milijarda turistov, milijarda možnosti« (ang. »One Bilion Tourist, One Bilion Opportunities«).

S tem želi Svetovna turistična organizacija poudariti ogromno zmožnost turizma kot moč dobrega v destinacijah in skupnostih po svetu.

Dandanes se več kot milijarda turistov na letni ravni odloči za potovanje na tujo destinacijo. Ta milijarda turistov je turizem povzdignila v vodilni gospodarski sektor, saj v svetovnem merilu ustvari kar 10 odstotkov BDP-ja.

Svetovna turistična organizacija (UNWTO)

2015_svetovni_dan_turizma.jpg

 
Priznanje KS Trebnje Ireni Blaznik PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD   
sreda, 24. junij 2015

»Irena je aktivna članica Turističnega društva Trebnje že vrsto let. V društvu že drugi mandat deluje kot tajnica in aktivno sodeluje pri vseh projektih, ki jih društvo izvaja na področju Trebnjega, občine in regije ter na sejmih. S svojimi pobudami iz svoje stroke, je oblikovalka, zelo pripomore k vidnejši promociji Trebnjega. Irena je samostojna kulturna ustvarjalka že od leta 1990 in izdeluje unikatno keramiko, ki je prepoznavna tako Trebanjcem, kot tudi po vsej državi, in če jo še malo pohvalimo, tudi izven meja naše države. Njena edinstvena keramika je prepoznavna po rjavi barvi, estetiki in uporabnosti. Izdelki mnogokrat nosijo trebanjski grb in logo TD Trebnje in so tako ličen spominek na Trebnje, ki ga Trebanjci zelo radi damo iz rok. S svojim delom, idejami in izdelki je mnogo pridodala k prepoznavnosti in promociji mesta Trebnje.«
Ob praznovanju krajevnega praznika 25. junija je KS Trebnje na svečani podelitvi na predvečer praznika podelila priznanje tudi naši »turistki« Ireni, ki s svojimi izdelki že leta navdušuje tako turiste, kot tudi nas, krajane. Irena, iskreno ti čestitamo ob prejetju priznanja in ti želimo še mnogo navdiha in spretnih rok!

2015_priznanje_irena_ks1.jpg

 
Krajevni praznik PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD   
torek, 23. junij 2015

 

Ob krajevnem prazniku bo KS Trebnje podelila priznanja. Letos ga bo prejela tudi naša članica Irena Blaznik. S svojim delom, idejami in izdelki je mnogo pridodala k prepoznavnosti in promociji Trebnjega. Irena, čestitamo!!!

ks_trebnje_vabilo_praznik_splosno_06-2015_web.jpg

 
Turisti radi delamo dobro PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD   
torek, 09. junij 2015

 

V mesecu aprilu je Turistično društvo Trebnje sodelovalo v projektu »Radi delamo dobro«, pod okriljem Mercatorja. Tako ste lahko v Mercator centru Trebnje ob nakupu prejeli žeton in z njim glasovali za nas. V ta namen smo imeli čez cel mesec postavljeno stojnico, kjer smo predstavljali znamenitosti občine in dogodke, ki smo jih planirali za mesec april. Kot tretje uvrščeno društvo smo z vašo pomočjo prejeli darilni kartico v vrednosti 100 €. Donacijo bomo porabili pri izvedbi že 27. prireditve »Iz trebanjskega koša«. Hvala vodstvu Mercator centra Trebnje, da nas je izbralo za sodelovanje in hvala vsem, ki ste glasovali za nas, saj ste s tem podprli naše delo in trud.

2015_mercator_td_trebnje.jpg 

 

 
Mag. Kukman predstavil zdravilne rastline iz okolice Trebnjega PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD   
torek, 26. maj 2015

 

Ga ni Trebanjca, ki še ni slišal za mag. Jožeta Kukmana, znanega zeliščarja. Že kar vrsto let je tudi član Turističnega društva Trebnje in tako smo združili moči in pripravili delavnico v naravi, z zdravilnimi rastlinami do boljšega počutja, ki smo jo izvedli 20.5. Zbrali smo se kar v centru Trebnjega na avtobusni postaji, kjer nam je g. Jože na hudomušen način najprej predstavil uporabo zdravilnih rastlin, ki nam lahko pomagajo pri lajšanju zdravstvenih tegob in pri krepitvi zdravja ter boljšega počutja. Nato pa smo se peš odpravili proti Benečiji, da smo te rastline ob poti tudi našli in prepoznali v živo. Z nekaterimi smo se seznanili že v naši mladosti, vendar kar prepogosto pozabljamo na ljudsko medicino in znanje naših babic, ki so si pomagale z darovi svojih vrtov in travnikov. Preslica, lakota, robida, gabez, jetičnik, rman, kopriva, praprot je le nekaj rastlin, ki nam jih je g. Jože ponovno predstavil. Tokratna številčna udeležba delavnice in dober odziv vseh prisotnih sta nas prijetno presenetila in nam še dodatno dala navdiha, da bomo v prihodnje še delali podobne projekte. Najlepše se zahvaljujemo g. Jožetu, da si je utrgal čas in delil svoje bogato znanje z nami.

2015_kukman_delavnica.jpg

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 37 - 45 od 199
Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Joomla Templates by Joomlashack