Advertisement

Turistično društvo Trebnje

Turistično društvo Trebnje

Domov - zgodilo se je
Radi delamo dobro 2015 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD   
torek, 14. april 2015
2015_mercator_tretji_vikend.gif
 
Radi delamo dobro 2015 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD   
četrtek, 09. april 2015
2015_mercator_drugi_vikend.gif
 
Radi delamo dobro 2015 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD   
sreda, 01. april 2015

V času od 1. aprila do 30. aprila 2015 bo v Mercator centru Trebnje potekalo prav posebno glasovanje. Ob vsakem nakupu prejmete poseben žeton, s katerim lahko oddate svoj glas podpore enemu izmed treh predlaganih kandidatov za prejem donacije. Žetoni se zbirajo v posebnih glasovalnih skrinjicah, ki so nameščene v centru. Ob zaključku glasovanja bodo društva prejela Mercatorjevo donacijo, glede na število prejetih glasov, sredstva pa namenila za izvedbo konkretnega projekta, s katerim se potegujejo za donacijo.

V glasovanju sodeluje tudi Turistično društvo Trebnje in se poteguje za čim več vaših žetonov. Turisti bodo predstavili svoje projekte in delovanje na stojnici, kjer vam bodo z veseljem na voljo v

četrtek 2. 4. 9:00 – 12:00 in 14:30 – 18:00
petek 3. 4. 14:30 – 18:00
soboto 4. 4. 9:00 – 12:30

neimenovana.gifmercator1.jpg

 

 

 
TREBANJSKI TURISTI V LETU 2014 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD   
torek, 24. marec 2015
Na 36. občnem zboru Turističnega društva Trebnje, 20. 3. 2015, so člani pretresli delovanje v preteklem letu. Večinsko so prišli do sklepa, da je leto 2014 povsem prehitro minilo.

V letu 2014 so člani januarja predstavljali turistično ponudbo Občine Trebnje na sejmu Turizem in prosti čas - Alpe Adria v Ljubljani. Ob dnevu zemlje v aprilu organizirali že tradicionalno čistilno akcijo mesta Trebnje. Prvomajsko kresovanje na Vrhtrebnjem in pohod na Vrhtrebnje sta se med domačini že prijela, kljub temu pa so k sodelovanju poleg PD Trebnje povabili še KŠOT, saj v sodelovanju in povezovanju je moč narediti še marsikaj več. Priprave na že 26. prireditev »Iz trebanjskega koša« v juniju so vedno zelo stresne, saj je potrebno čakati na razpis, potem pa v zelo kratkem času vse postoriti. Koš je tudi lani uspel brez dodatnih motenj in vremenskih neprilik, kljub temu, da je potekal le v soboto in nedeljo. Konec junija so člani priskočili na pomoč pri vseslovenskem srečanju Gradišč, konec septembra pa pri že tradicionalnem srečanju turističnih društev in občanov na Frati. Že utečeno organizacijo srečanja starejših občanov iz KS Trebnje je iz rok turističnega društva prevzel rdeči križ. Skozi leto je najmlajša članica Sabina Berus sodelovala na tekmovanju TZS za mladega turističnega vodnika, kjer je z nalogo, video posnetkom in vodenjem prepričala strokovno komisijo in si prislužila najvišje-zlato priznanje ter opravljanje priprav in izpita za turističnega vodnika. Pustovanje članov turističnih društev Dolenjske in Bele krajine na Ptuju, sodelovanje pri reviji harmonikarjev v Novem mestu, udeležitev pohoda po Slakovi poti po Trški gori ter Slakovi in Pavčkovi poti okoli Mirne Peči, sodelovanje z Veselo vasjo iz Ajdovca, strokovna ekskurzija in še marsikatero delovno druženje, je turiste še bolj povezalo in navdihnilo, da bodo svoj prosti čas še naprej posvečali društvu in poskrbeli za še lepši jutri v Trebnjem.

TD Trebnje se je v letu 2014 financiralo s strani Občine Trebnje na naslednjih razpisih: sofinanciranje programov turističnih društev v višini 2.135,71 EUR in sofinanciranje izvedbe prireditve »Iz trebanjskega koša« v višini 12.000 EUR.

Z občnim zborom se je tako tudi zaključil uspešen 4-letni mandat vodstva pod predsedstvom Biserke Sitar, ki se je članom zahvalila za zaupanje in predvsem podporo, ki so jo člani izkazovali skozi vsa leta.

Novo vodstvo turističnega društva je prevzela Maja Jarc, ki je med mlajšimi člani. O sebi je povedala naslednje: »Sem Maja Jarc in prihajam iz obrobja suhe krajine, ki leži čisto blizu Trebnjega. Že od nekdaj so me zanimale kulturne znamenitosti ter običaji naše občine. V želji, da jih še bolje spoznam sem se v začetku leta 2010 pridružila Turističnemu društvu Trebnje. Na začetku zgolj iz radovednosti, saj sem se v tistem letu udeležila nekaj njihovih akcij kot dopisnica lokalnega časopisa. In ker so bili člani vedno prijazni in je bilo v njihovi družbi prijetno, sem tako sprejela povabilo članice Milke, naj se jim pridružim, seveda če želim. Ker pa me je vedno tudi zanimalo kdo in kako pravzaprav pripravlja prireditev Iz trebanjskega koša, ki je bila edina stvar, za katero sem takrat vedela, da je v domeni društva, sem se včlanila. Skozi čas, sem spoznala, da »turisti«, kot nas poimenujejo nekateri, pripravljajo še veliko različnih dejavnosti, kot pa le koš. Z novo funkcijo predsednice društva bom delovala v prid občanov in naše kulture še z večjim zagonom ter odgovornostjo kot do sedaj. Vesela sem, da tudi mlajše generacije dobivamo priložnosti in starejši tako dokazujejo, da se le ne oklepajo svojih »stolčkov« kot nekateri politiki. Pravijo, da v slogi je moč in »turisti« bomo tako delovali tudi v prihodnje.«

Predstavitev, dejavnosti in projekti društva so ažurno objavljeni na spletni strani www-td-trebnje.si in facebook profilu Turistično društvo Trebnje.
 
2014_v_sliki.jpg
 
Novo vodstvo TDT PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD   
ponedeljek, 23. marec 2015

 

Na 36. občnem zboru TD Trebnje 20. 3. 2015 je bilo potrjeno naslednje vodstvo: predsednica Maja Jarc, podpredsednica Milka Poljanc, sekretarka Irena Blaznik, blagajničarka Biserka Sitar.

Srečno in uspešno turistke!

 

2015_novo_vodstvo.jpg

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 46 - 54 od 198
Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Joomla Templates by Joomlashack