Advertisement

Turistično društvo Trebnje

Turistično društvo Trebnje

Domov - zgodilo se je
Sabina Berus-dobitnica zlate značke PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD   
ponedeljek, 16. marec 2015

27. septembra 2014 je v Ljubljani potekalo prvo državno tekmovanje Turistični vodnik, namenjeno mladim od 15. do 29. leta. Deset kandidatov se je pomerilo v vodenju na temo Ljubljana za mlade. Ob zaključku vodenja je komisija razglasila najboljše mlade turistične vodnike. Zlato značko je prejela Sabina Berus, članica Turističnega društva Trebnje. Turistično-gostinska zbornica Slovenije jo je nagradila s tečajem in prvim opravljanjem izpita za turističnega vodnika z državno licenco.

Ker o srednješolki Sabini in njenem odmevnem uspehu v našem glasilu še nismo pisali, sem jo prosila, da se predstavi.

»Ko mi je spomladi podpredsednica Turističnega društva Trebnje sporočila, da Turistična zveza Slovenije prireja tekmovanje za turistične vodnike, sem si rekla, zakaj pa ne. Čeprav nameravam študirati pravo, zares zelo veliko potujem in bi mi licenca pomenila možnost občasnega dela za dušo, ko bi razkazovala turistom znamenitosti, ki jih ponuja Slovenija. Ker se vsake stvari, ki si jo zadam, lotim po svojih najboljših močeh, sem se odložila, da naše majhno mestece povzdignem in kot mlada občanka pokažem tudi drugim. Če vam po resnici povem, sem imela občutek, da rinem v težave. Večina prijateljev, ki sem jim omenila, da sem si za projektno nalogo izbrala prav Trebnje, je menila, da bi se na državno tekmovanje lažje uvrstila s kakšnim večjim mestom. Priznam, tudi sama ga nisem prav dobro poznala, čeprav je to moj domači kraj. Ko sem se prebijala skozi literaturo, sem ugotovila, da imamo stvari, ki so privlačne za turiste, ne samo iz Slovenije, ampak tudi za tujce. Seminarska naloga je bila narejena in za piko na i sem posnela še video, v katerega sem vključila znamenitosti in zanimivosti Trebnjega in okolice: Vrhtrebnje, Obeležje 15. poldnevnika, Hotel Opara, Trimo, Galerija likovnih samorastnikov, Kmetija Marn, vinske gorice Gradišča, Ranč Aladin in Zaplaz. Rekla sem si, da če nič drugega, bom vsaj ljudem, ki me povprašajo o mojem kraju, povedala, da to ni samo zdolgočaseno Trebnje, ampak prečudovit kraj, ki ima kljub majhnosti nekaj naravnih, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti, ohranjenih obrti, čudovit vinorodni okoliš, razgledne točke, številne športne, kulturne in druge za občane in turiste zanimive dogodke, bogato gostinsko, kulinarično ponudbo in zanimivo zgodovino. To, da sem prišla na državno tekmovanje, mi je pomenilo veliko. Vedela sem, da sem skoraj edina, ki ne obiskuje turistične šole, ampak jo je na tekmovanje prijavilo društvo.
Zares sem vesela, da mi je nagrada prinesla možnost opravljanja tečaja in izpita za turističnega vodnika Slovenije. To, da sedaj poznam Ljubljano in se prve študentske dni prihodnjega leta ne bom lovila po Ljubljani, je pa tudi super. Taka tekmovanja so za nas mlade zares dobra odskočna deska, še posebej za tiste, ki želimo iz sebe nekaj narediti.«

Sabina, želimo ti uspešen študij in veliko lepih doživetij v vlogi turistične vodnice.

Vir: Uredništvo Glasila občanov

2014_sabina_berus_znacka.jpg

 
36. občni zbor Turističnega društva Trebnje PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD   
torek, 10. marec 2015

 

VABILO

na 36. občni zbor Turističnega društva Trebnje

 

Vabimo vse člane, da se udeležite občnega zbora društva,

ki bo v petek, 20. marca 2015, ob 19. uri

v pisarni društva, Baragov trg 1.

 
40 mučenikov PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD   
torek, 10. marec 2015

Gospodje, danes je vaš dan: 40 mučenikov
Vsako leto 10. marca obeležujemo dan mučenikov, ki ima svoje korenine v krščanskem izročilu. Tradicionalno naj bi moški na ta dan prejeli simbolično darilo - suhe slive, trnje in klobaso. To naj bi jih opominjalo, da se mučeništvo v njihovem življenju še vedno dogaja. Dandanašnji pa gre bolj za izkaz pozornosti dam do gospodov.
Turistke ohranjamo tradicijo in smo letos presenetile trebanjske gospode.

2015_muceniki.jpg

 
Turizmu pomaga lastna glava PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD Trebnje   
sreda, 04. marec 2015

Vabimo vas na ogled turistične tržnice 29. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo ZGODBE TURIZMA. Mladi osnovnošolci so v nalogah opisali lokalne zgodbe in njihove junake, na turistični tržnici pa jih bodo na izviren način tudi predstavili.

2015_trznica_nm.jpg

 
Vabilo: čistilna akcija Trebnje PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD   
torek, 24. februar 2015

Leto je naokoli in pomlad je pred vrati. Z njo pa tudi vseslovenska akcija Spomladansko urejanje okolja, ki jo Turistična zveza Slovenije (TZS) že tradicionalno pripravlja med svetovnim dnevom voda, 22. marca, in svetovnim dnevom Zemlje, 22. aprila.

»Številne države, med njimi tudi članice Evropske unije, že več let pozivajo prebivalstvo k odgovornemu odnosu do narave in njenega bogastva. Vsak, še tako majhen prispevek, tudi posameznikov, lahko pripomore k ohranitvi naše neizmerne dobrine – čistega in zdravega okolja,« je pred časom zapisal predsednik TZS Peter Misja.

Zavihajmo torej rokave in poskrbimo, da bo okolje, v katerem živimo, čisto in urejeno ter zatorej lepše in prijetnejše za življenje. Kajpak bo takšno privlačnejše tudi za obiskovalce, čeravno je pri urejanju okolja vendarle ključnega pomena, da krepi kakovost življenja tistih, ki v njem bivajo.

Akcija, ki je obenem tudi uvod v osrednji projekt TZS Moja dežela – lepa in gostoljubna, bo spodbudila čiščenje in urejanje bivalnega okolja, podeželja, gozdov, nabrežij potokov, rek in jezer ter morske obale, okolico prometnic ...

Prav turistična društva pa so marsikje v Sloveniji tista, ki tudi med letom skrbijo, da so kraji urejeni in privlačni za obiskovalce. Da jih okolje pozdravi v lični obleki, brez madežev in raztrganin. Letos bodo društva v okviru spomladanske akcije zavihala rokave že na prvi spomladanski dan, 21. marca, in teden pozneje, 28. marca.

Vabljeni, da zavihamo rokave skupaj in olepšamo našo deželo!

TZS

2015_istilna_akcija.jpg

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 55 - 63 od 202
Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Joomla Templates by Joomlashack