Advertisement

Turistično društvo Trebnje

Turistično društvo Trebnje

Domov - zgodilo se je
40 mučenikov PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD   
torek, 10. marec 2015

Gospodje, danes je vaš dan: 40 mučenikov
Vsako leto 10. marca obeležujemo dan mučenikov, ki ima svoje korenine v krščanskem izročilu. Tradicionalno naj bi moški na ta dan prejeli simbolično darilo - suhe slive, trnje in klobaso. To naj bi jih opominjalo, da se mučeništvo v njihovem življenju še vedno dogaja. Dandanašnji pa gre bolj za izkaz pozornosti dam do gospodov.
Turistke ohranjamo tradicijo in smo letos presenetile trebanjske gospode.

2015_muceniki.jpg

 
Turizmu pomaga lastna glava PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD Trebnje   
sreda, 04. marec 2015

Vabimo vas na ogled turistične tržnice 29. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo ZGODBE TURIZMA. Mladi osnovnošolci so v nalogah opisali lokalne zgodbe in njihove junake, na turistični tržnici pa jih bodo na izviren način tudi predstavili.

2015_trznica_nm.jpg

 
Vabilo: čistilna akcija Trebnje PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD   
torek, 24. februar 2015

Leto je naokoli in pomlad je pred vrati. Z njo pa tudi vseslovenska akcija Spomladansko urejanje okolja, ki jo Turistična zveza Slovenije (TZS) že tradicionalno pripravlja med svetovnim dnevom voda, 22. marca, in svetovnim dnevom Zemlje, 22. aprila.

»Številne države, med njimi tudi članice Evropske unije, že več let pozivajo prebivalstvo k odgovornemu odnosu do narave in njenega bogastva. Vsak, še tako majhen prispevek, tudi posameznikov, lahko pripomore k ohranitvi naše neizmerne dobrine – čistega in zdravega okolja,« je pred časom zapisal predsednik TZS Peter Misja.

Zavihajmo torej rokave in poskrbimo, da bo okolje, v katerem živimo, čisto in urejeno ter zatorej lepše in prijetnejše za življenje. Kajpak bo takšno privlačnejše tudi za obiskovalce, čeravno je pri urejanju okolja vendarle ključnega pomena, da krepi kakovost življenja tistih, ki v njem bivajo.

Akcija, ki je obenem tudi uvod v osrednji projekt TZS Moja dežela – lepa in gostoljubna, bo spodbudila čiščenje in urejanje bivalnega okolja, podeželja, gozdov, nabrežij potokov, rek in jezer ter morske obale, okolico prometnic ...

Prav turistična društva pa so marsikje v Sloveniji tista, ki tudi med letom skrbijo, da so kraji urejeni in privlačni za obiskovalce. Da jih okolje pozdravi v lični obleki, brez madežev in raztrganin. Letos bodo društva v okviru spomladanske akcije zavihala rokave že na prvi spomladanski dan, 21. marca, in teden pozneje, 28. marca.

Vabljeni, da zavihamo rokave skupaj in olepšamo našo deželo!

TZS

2015_istilna_akcija.jpg

 
Predstavitev ptujskih kurentov v Trebnjem PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD Trebnje   
torek, 03. februar 2015
2015_kurenti_vabilo.jpg
 
Sejem Alpe Adria: TIP 2015 PDF Natisni E-pošta
Prispeval: TD Trebnje   
ponedeljek, 02. februar 2015

V sklopu sejma Alpe-Adria, turizem in prosti čas, ki je potekal od 28. do 31. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, smo člani Turističnega društva Trebnje v sodelovanju s Turistično zvezo Slovenije ter Zvezo turističnih društev Dolenjske in Bele krajine, predstavljali turistične znamenitosti in prireditve v občini Trebnje. Obiskovalce so najbolj zanimale razgledne točke, prireditve, kmetije, kulinarika, dogajanje za mlade, kolesarjenje in pohodne poti, katerih pa v naši občini ne primanjkuje. Včasih je potrebno le malo bolj pogledati okoli sebe in kaj hitro lahko opazimo, kako bogata je naša občina, seveda v smislu zgodovine in kulturne dediščine. Letos so se z nami na sejmu predstavili tudi kmetija Žnidaršič, ranč Aladin in oblikovanje unikatne keramike Irena Blaznik.

2015_sejem_tip_blaznik.jpg

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 55 - 63 od 200
Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Joomla Templates by Joomlashack